Great Place To Work

Oceans is een kantoor voor de toekomst om elkaar te ontmoeten met een hele goede energie

Afgelopen oktober verhuisde Great Place To Work naar Oceans Haarlem. Een week nadat het bedrijf was ingetrokken ging Nederland in lockdown. Ook Great Place To Work werkt vanuit huis en is af en toe te vinden op kantoor. Wij spraken met René Brouwers (CEO Great Place To Work) over zijn ervaringen in Oceans, de toekomst van werken én of de impact hub een Great Place To Work is.

Jullie hebben een week in Oceans Haarlem kunnen werken voordat Nederland in lockdown ging. Hoe is de ervaring tot nu toe?

De reacties van het team zijn enorm positief. Er hangt een goede energie op kantoor. Toen we hier nog met z’n alle konden werken zag je dat er zoveel behoefte was aan het samenzijn. Dat mag natuurlijk nu niet meer, maar dat is wel precies wat we nodig hebben. Voor nu is het super jammer dat we nog even moeten wachten totdat we weer naar kantoor kunnen. Maar we weten dat we straks terugkomen op een hele fijne werkplek.

Hoe zie je dat straks voor je? De toekomst van werken?

De belangrijkste functie van het kantoor wordt het zijn van een sociale hub. Dat is precies wat Oceans is. Een omgeving als bij Oceans draagt bij aan een stuk trots: collega’s lopen rond in een bijzondere omgeving, willen hier graag klanten ontvangen en workshops gaan geven. Het geeft ook een boost aan de teamspirit en verbinding wat weer een positief effect heeft op de innovatie. Ik zou bedrijven ook aanbevelen om de juiste combinatie te vinden tussen thuiswerken en werken in een social hub waarin je mensen met energie bij elkaar brengt. Hierdoor ontstaat positiviteit en innovatie. Ik ben ervan overtuigd dat de verbinding, door met elkaar in een ruimte te zijn, energie brengt. Energie die nodig is om jouw business verder te brengen. Operationeel werk, waar je anderen minder voor nodig hebt, kan prima vanuit huis. Onze sociale hub is Oceans Haarlem. Ik denk daarom dat dit een heel toekomst bestendig kantoor is.

“Een omgeving als bij Oceans draagt bij aan een stuk trots: collega’s lopen rond in een bijzondere omgeving, willen hier graag klanten ontvangen en workshops gaan geven“

 Daarnaast zei René eerder in een interview over de nieuwe werkplek van Great Place To Work:

Ik geloof in de kracht van de diversiteit aan organisaties binnen Oceans. Dat kan elkaar enorm versterken. Daarbij spreekt het ons aan dat Oceans bedrijven zoekt met dezelfde overtuiging: we willen allemaal impact maken en zijn tegelijk ondernemers die een gezonde business willen neerzetten nu. Impact willen maken is ook een vereiste vanuit Oceans om te mogen huren. In ons geval willen wij de wereld van werk verbeteren en Dopper wil plastic uit de oceanen weren. Zo heeft iedereen zijn eigen verhaal en kan de energie van al deze verschillende mensen bij elkaar zorgen voor meer inspiratie en innovatie.

Bij Oceans brengen we mensen bij elkaar op de werkvloer. Wat vind je ervan dat het kantoor een open werkplek is?

Daar hebben wij bewust voor gekozen. Je kunt je eigen kantoor inrichten of naar een multi-tender kantoor gaan. Dit hebben wij eerst ook gedaan, maar dan werk je achter een gesloten deur en zit je steeds met dezelfde mensen. Bij Oceans mengen de verschillende bedrijven met elkaar. Ik geloof erin dat bedrijven elkaar kunnen helpen, elkaar aan kunnen steken en zo nieuwe energie krijgen. Dat gaan we straks allemaal meemaken als het pand weer helemaal open kan. Ik voel dat we hier veel impact gaan maken!

Was het een stap om van Amsterdam naar Haarlem te verhuizen?

Marketingtechnisch hebben we daar zeker wel over nagedacht. Maar de boodschap die Oceans uitstraalt heeft veel meer waarde dan of je in Amsterdam of Haarlem zit. Onze werknemers zitten redelijk verspreid door Nederland. Uiteindelijk had niemand bezwaar om te verhuizen naar Haarlem.

“Bij Oceans wordt een open omgeving gecreëerd. Dat stimuleert openheid en kwetsbaarheid. Ik ben benieuwd hoe dat zich uiteindelijk terug vertaalt.'

Dan willen we natuurlijk nog weten, is Oceans Haarlem nou een Great Place To Work?

René lachend: wij meten goed werkgeverschap door organisaties. Dat gaan we met veel plezier bij jullie meten. Uiteindelijk is goed werkgeverschap het belangrijkste, de omgeving waar je werkt is maar een gedeelte. Het gaat erom dat je een omgeving creëert waar er goed vertrouwen is en je het meeste uit je medewerkers kan halen. Openheid, kwetsbaarheid, veiligheid en vertrouwen zijn allemaal termen waardoor mensen in beweging komen. Wat er bij Oceans wordt gecreëerd is een open omgeving. Je stimuleert openheid en daarmee kwetsbaarheid. Ik ben heel benieuwd hoe dat zich uiteindelijk terug vertaalt.

­Trouwens, ons eigen medewerkersonderzoek bij Dopper de aanleiding geweest om te zoeken naar een andere werkomgeving. De medewerkers hadden aangeven dat zij een werkomgeving met inspiratie fijn zouden vinden. En kijk, en daar zitten we dan. Zo komt alles mooi bij elkaar samen.

Ook geïnspireerd om bij Oceans te komen werken? Neem een kijkje bij onze werkplekken

Dopper

“Werken in Oceans heeft ons echt naar een nieuw niveau gebracht. Niet alleen door de prettige omgeving, maar ook omdat het ons in staat stelt om mensen te ontmoeten in het pand die dezelfde visie hebben.”

Lees meer over

Dopper

Just Diggit

“Werken in Oceans heeft ons echt naar een nieuw niveau gebracht. Niet alleen door de prettige omgeving, maar ook omdat het ons in staat stelt om mensen te ontmoeten in het pand die dezelfde visie hebben.”

Lees meer over

Just Diggit