Dopper

‘Dopper is klaar om te groeien naar een plek als Oceans'

Het is officieel! Met een grote glimlach hebben Merijn Everaarts (Founder Dopper & Oceans Haarlem) en Virginia Yanquilevich (CEO Dopper) een handtekening gezet onder het huurcontract. Daarmee is een droom werkelijkheid geworden. Deze droom begon twee jaar geleden toen Dopper op zoek ging naar een duurzame werkplek die past bij de missie. Een plek bij het water was moeilijk te vinden, waardoor de ‘Oceaan’ naar de binnenstad van Haarlem is gehaald. 

Dopper is de eerste huurder van Oceans en zal werkplekken huren op verdieping één van Dunes level.  In haar gloednieuwe kantoor stellen we de stralende Virginia Yanquilevich een aantal vragen over de verhuizing van Dopper naar Oceans.

Zojuist heb je officieel het contract getekend voor het nieuwe kantoor van Dopper. Hoe voelt deze plek? 
Heel goed, heel sereen. Ik vind het heel mooi dat er een sparkle ontstaat als mensen over de verdieping lopen. Het voelt goed, er hangt een goede energie. Dopper is klaar voor een pand met meer ruimte en licht. We zijn klaar om te groeien naar een plek als dit.

Het oude kantoor van Dopper is ongeveer 10 minuten lopen vanaf Oceans. Waarom kiest Dopper ervoor om te verhuizen?
Twee jaar geleden begon het idee om op zoek te gaan naar een nieuw pand. We hebben samen met Great Place to Work een enquête gehouden onder onze medewerkers. Daar kwam uit naar voren dat de mensen bij Dopper heel tevreden waren over het bedrijf, maar minder over de werkplek. Er was niet genoeg ruimte waardoor we steeds losse ruimtes erbij huurden. Het kantoor voelde daarom niet als geheel. Daarnaast konden collega’s zich minder goed concentreren.

Het werd duidelijk dat we op zoek moesten naar een plek met ruimte, licht en stilte. We waren er snel uit dat het geen traditioneel kantoor moest worden met TL balken en bureaus. Werk is wat mij betreft meer dan dat. Werk is een beleving. Bij Oceans gaan we die beleving ervaren. Het totale concept past goed bij Dopper en de inrichting vind ik helemaal te gek

“Werk is een beleving. Bij Oceans gaan we die beleving ervaren“

 

Waarom past het concept zo goed bij Dopper? 
Sowieso de naam natuurlijk (Virginia lacht). Maar verder klopt het hele concept. Ik vind het mooi dat beneden op -1 de ideeën ontstaan in de Undercurrent. Deze ideeën worden meegenomen naar Mama Gaia op de begane grond. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten en hun ideeën uitwisselen. Vervolgens kunnen de ideeën in alle rust worden uitgewerkt op onze eigen verdieping.Deze rust is belangrijk. Met thuiswerken hebben we gemerkt dat collega’s van Dopper zich goed konden concentreren en veel werk konden verzetten. Dat moet toch ook kunnen op kantoor? Daarom hebben we met elkaar regels bedacht. Dunes level is de plek om rustig te werken, en Mama Gaia is de plek is om bij te kletsen.

Dan hebben we natuurlijk ook nog de bouw.Ik ben heel trots op de verbouwing. Er zijn zoveel materialen in het pand hergebruikt en gerecycled. Bij iedere keuze is er nagedacht over het duurzame aspect. Van planten, stoelen, tafels tot het plafond. Alles hier heeft een kloppend verhaal en dat sluit goed aan bij Dopper.

Ik ben heel trots op de verbouwing. Bij iedere keuze is nagedacht over het duurzame aspect’

Verder past het eten dat geserveerd wordt in Mama Gaia goed bij Dopper. Veel mensen zijn al vegetarisch en daarom zal het vlees zeker niet gemist worden. Dat beneden de koffie staat is goed voor het lopen, daar worden we minder lui van! Verder bieden de Mama Gaia Talks een podium aan anderen en onszelf waardoor we elkaar kunnen inspireren.

 

We leven in een gekke tijd met COVID-19. Hoe vind je het om in deze tijd te verhuizen naar een nieuw kantoor? En om je medewerkers te vragen om naar een nieuw kantoor te komen?

De timing is inderdaad best gek. Natuurlijk wist niemand dat COVID-19 zou komen.We hebben afspraken gemaakt met Oceans zodat het aantal werkplekken is aangepast op de verdiepingen. Alle maatregelen zijn genomen om ervoor te zorgen dat mensen een veilige werkplek hebben voor de toiletten, routes, werkplekken en schoonmaak. Het staat op nummer één dat het een veilige plek moet zijn. We vragen personeel ook niet om naar kantoor te komen, maar bieden een plek om te werken.

We hebben een enquête gehouden onder medewerkers van Dopper om te vragen hoe het wordt ervaren om thuis te werken. Daar kwam veel uit. Medewerkers zijn thuis heel goed geconcentreerd, maar missen de vibe van kantoor. Daarom willen we eraan voldoen dat je bij Oceans veilig en geconcentreerd kunt werken. Persoonlijk vind ik thuiswerken niks.Op kantoor gebeuren dingen en inspireren mensen elkaar. Thuis kun je ook werk verzetten: e-mails verzenden, excelsheets… Maar dingen ontstaan niet achter je bureau. Mensen komen graag naar kantoor om geïnspireerd te raken en te creëren en innoveren.

Bij Oceans zijn de verdiepingen open en zitten er andere bedrijven op verdieping 2 en 3. Wat vind je daarvan?  

Leuk! Great Place to Work zal ook werkplekken huren bij Oceans, wat een hele mooie toevoeging is. Ik denk dat het een grote meerwaarde heeft dat er andere bedrijven op verdieping 2 en 3 zitten. Ik ben ervan overtuigd dat het heel goed is om uit je veilige bubbel te stappen. Die bubbel kan goed zijn om te focussen op je eigen missie, maar mensen hebben ook inspiratie van buitenaf nodig.

In het begin hadden we bedacht om alleen like-minded bedrijven aan te trekken voor het gebouw. Dat heeft zich mettertijd ontwikkelt naar het idee dat het waardevol is om ook met ander soort bedrijven in een kantoor te zitten. Dat inspireert je om uit die bubbel te stappen

Wat is precies die bubbel die je bedoeld? 
Dit zijn bedrijven waarbij het einddoel niet commercieel is, maar dat er een andere missie is. Ik denk dat het mooi is om bedrijven die een commercieel einddoel hebben te inspireren om een missie toe te voegen. Om onze wereld beter achter te laten. Andersom kunnen we ook van deze bedrijven leren. We moeten met elkaar grote golven maken. Dat is voor mij het allerbelangrijkste: dat we elkaar inspireren om grote golven te maken.

“We kunnen bedrijven die een commercieel einddoel hebben inspireren om een missie toe te voegen. Met elkaar kunnen we grote golven maken.''

Deze verandering in de werkomgeving, zie je dat als uitdaging voor Dopper? 

Dopper heeft een eigen verdieping, want ik vind het heel belangrijk dat we een eigen ruimte hebben. Dat we nieuwe mensen ontmoeten bij de koffie en thee zie ik alleen maar als een plus. Wie weet ontstaan er hele mooie samenwerkingen.

Verwacht jij dat Dopper zijn eigen stempel op Oceans zal drukken?
Lachend: Nee. Maar wij zijn wel met een grote club. Ik denk niet dat wij een stempel op Oceans gaan drukken, maar vind het belangrijk dat wij ons thuis voelen. Het Dopper kantoor had een goede vibe. Verhuizen van kantoor is hetzelfde als verhuizen met je gezin. Je hoopt dat je nieuwe plek ook een fijn en warm is. Daar gaan we voor zorgen. Ik kijk er enorm uit naar de nieuwe sparkles die hier kunnen ontstaan. Oceans is echt onze next step.

Ook geïnspireerd om bij Oceans te komen werken? Neem een kijkje bij onze werkplekken.

Just Diggit

“Werken in Oceans heeft ons echt naar een nieuw niveau gebracht. Niet alleen door de prettige omgeving, maar ook omdat het ons in staat stelt om mensen te ontmoeten in het pand die dezelfde visie hebben.”

Lees meer over

Just Diggit