Samen zorgen we voor een
golfbeweging van impact.

Onze missie

We inspireren om een beweging op gang te brengen.

Een beweging begint heel klein, maar wordt steeds groter als ideeën worden gedeeld. Zo zorgen we voor een golfbeweging van impact die steeds groter wordt.

Bij Oceans zorgen we voor golfbewegingen door mensen in contact te brengen. Met elkaar, de natuur en zichzelf. Door mensen onder te dompelen in een energieke omgeving, worden ze onderdeel van een beweging die groter is dan zichzelf. Samen zetten we stappen vooruit. Stappen naar een wereld waar openheid, samenwerking en bewustzijn de standaard is.

We inspireren bedrijven om op een meer flexibele manier te gaan werken en bij elkaar te komen om de vooruitgang te versnellen.

Het concept

Oceans bestaat uit vier verdiepingen met een eigen verhaal.

Oceans is gevestigd in een oud monumentaal pand in Haarlem dat bestaat uit vier verdiepingen.

Het begint allemaal in de kelder, oftewel: The Undercurrent. De plek waar ideeën kunnen worden bedacht in de vergaderruimtes.

De ideeën kunnen worden besproken en verder ontwikkeld op de begane grond. Mama Gaia is het plantaardig restaurant dat eten en drinken serveert geïnspireerd op moeder natuur. Overdag is het restaurant open voor lunch en ontbijt voor huurders en bezoekers.

Is het tijd om de ideeën uit te werken? Op Dunes level op verdieping 1, 2 en 3 zijn vaste en flexibele werkplekken te huur. Hier kun je in alle rust werken aan de uitvoering van een plan. De werplekken zijn ingericht om creativiteit, productiviteit en focus te stimuleren.

Goede ideeën moeten gedeeld worden met de wereld, en niet binnen de muren van Oceans blijven. Ideeën moeten de wereld worden ingestuurd. Verder dan onze dakkas waar verse groentes worden verbouwd: The Galaxy.

Oceans Haarlem - Locatie Interieur - 20200915 - Cindy van Rees - HR - DSC_0464

Geschiedenis van het pand

Het monumentale pand is verbouwd en opgeknapt.

Oceans is gevestigd in een oud monumentaal pand aan de Gonnetstraat 26 in Haarlem. In 1937 werd het pand gebouwd en jarenlang gebruikt als laboratorium. In 2019 is het gebouw gekocht door Oceans en verbouwd. Er zijn veel originele elementen terug te zien in het pand. De ramen zijn gerestaureerd, opnieuw geverfd en klaargemaakt voor de volgende 100 jaar. De oude laboratorium deuren zijn teruggeplaatst in het pand en de stenen van het gebouw zijn gereinigd, maar niet helemaal afgespoten. Het stof is eraf gehaald, maar de historie is nog zichtbaar.

Aan het gebruik van het gegalvaniseerd staal is terug te zien wat tijdens de renovatie van Oceans is toegevoegd. Waar je als eerste gegalvaniseerd staal tegenkomt? Als je de drempel over stapt! De hoofdingang is nieuw geplaatst in het pand, zodat de deuren wagenwijd open kunnen naar de rest van de wereld.

Keuzes in het pand

Duurzaamheid is verweven door het hele gebouw.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel in Oceans. Ook tijdens de bouw werd veel aandacht besteed aan duurzaamheid in het pand en het bouwproces. Meer dan 90 % van al het sloopmateriaal is hergebruikt. Een korte greep van duurzame elementen die terug te vinden zijn in het gebouw:

-Akoestische spray op het plafond is gemaakt van recycled papier met natuurlijke lijm.

-De urinoirs gebruiken geen water. Benieuwd hoe dit werkt? Kom het testen.

-Het glas dat gebruikt is op de kantoren op de verdiepingen is gerecycled en komt uit de oude Rembrandtoren uit Amsterdam.

-Tapijt op Dunes level is gemaakt van gerecyclede visnetten.

Meer weten over duurzaamheid en circulair bouwen? Binnenkort verschijnt een uitgebreide blog.

COVID-19

Oceans is een coronaproof werkomgeving.

Oceans is volledig ingericht en aangepast om 1,5 meter afstand te houden. Alle bureau’s staan op veilige afstand naast elkaar en de regels van het RIVM worden nageleefd. Er is een aangepast aantal huurders en bezoekers welkom. Looproutes zijn ingericht en desinfectie is aanwezig op alle verdiepingen.

Het lucht ventilatiesysteem is Oceans is zeer geavanceerd. Onderzoek heeft aangetoond dat het 99% van de onderzochte bacteriën en virussen uit de lucht haalt, waaronder het coronavirus. De lucht in het pand is schoner dan de lucht die binnenkomt als er ramen open worden gezet. Samen met onze partners Ionair zorgen we ervoor dat iedereen die Oceans binnenstapt natuurlijk zuivere lucht inademt.

Mare van Oosterhout

Hospitality manager

Mare staat aan het hoofd van Mama Gaia en zorgt ervoor dat jij een heerlijke avond hebt in Mama Gaia. Na gewerkt te hebben in veel standtenten was de link naar Oceans snel gelegd.

Emmy Nannes

Marketing & Communication Executive

Als Marketing & Communicatie executive is Emmy bezig om het concept en verhaal van Oceans naar buiten te brengen. Want mooie plannen en ideeën moeten met de wereld worden gedeeld.

Tjitske Reukers

Sales

Tjitske onze Sales Manager is een duizendpoot die je overal tegen zult komen. Met jarenlange ervaring het vastgoed van Curaçao tot aan New York. Interesse om te huren? Neem contact op met Tjitske!

Charli Heemskerk

Facility stagiair

Als stagiair facility is Charli overal te vinden in het pand. Ze helpt mee om alles vlekkeloos te laten verlopen. Wist je dat haar tweede naam Gaia is? Dat ze bij Oceans en Mama Gaia terecht is gekomen kan geen toeval zijn!

Merijn Everaarts

Founder

Merijn is de drijvende kracht achter de visie en ideeën van Oceans. Vanuit Merijn zijn de golven van impact ontstaan toen hij met Dopper op zoek ging naar een inspirerende werkomgeving.

Vacatures

Solliciteer bij Oceans

Wij zijn op zoek naar talent om ons team te komen versterken. Solliciteer en word onderdeel van ons start-up team.